Cruising

Hoe ver je gaat
Heeft met afstand niets te maken
Hoogstens met de tijd

Bløf, Omarm
Presentatie Ritme van de oceaan.
 
Boek Ritme van de oceaan.
   

Na twintig jaar zelfstandig varen, van de Maas tot en met het Engels Kanaal, begonnen we in 1999 aan onze langste reis: ruim drie jaar zeilen rond de wereld, samen met onze vijf maanden oude dochter Vera.
Gedurende alle mijlen op zoet en zout water hebben we veel ervaring en kennis opgedaan. Over varen, jachten, materialen en zeewaardigheid, maar ook over mensen, culturen en eilanden. Graag willen we onze ervaringen delen met geïnteresseerden en dit blijkt tot onze grote vreugde wederzijds te zijn.

Binnen een jaar na thuiskomst ligt er een boek over onze wereldomzeiling in de winkel en weten watersportverenigingen de weg naar de presentatie Ritme van de oceaan te vinden. Een tweede boek over varen in het Deltagebied volgt en ook het bedrijfsleven begint de goed bezochte presentaties op te pikken, terwijl we meerdere zeilers helpen hun droomreis te verwezenlijken.
We bereiken op deze manier veel mensen. Sommigen raken zo gemotiveerd dat ze ook vertrekken voor een lange reis, anderen vinden het een mooi verhaal en weer anderen dromen lekker verder. In ieder geval lukt het om op basis van passie tot nadenken aan te zetten, en dat is precies wat we voor ogen hebben.

 

 

Olav vlak voor aankomst op de Azoren


Olav na drie weken solozeilen over de Atlantische OceaanErna en Vera in Zuid-Afrika.

Erna en Vera in Zuid-Afrika
Wereldomzeiling Ritme.
Wereldomzeiling met de Ritme
mei 1999- augustus 2002
 
 
naar boven