Boeken

Boek Ritme van de oceaan.
Vaarwijzer Het Deltagebied.
Dit is klussen aan je boot.
Boek Ritme van de oceaan
Vaarwijzer Het Deltagebied
Klussen aan je boot
Zesde druk!
Vijfde druk!
Derde druk!

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   


Boek Ritme van de oceaan


'Ik geloof niet dat ik ooit een mooier reisverslag heb gelezen.'
NVvT, meer recensies
Boek Ritme van de oceaan.
titel Ritme van de oceaan
ondertitel Jong gezin op zee
auteur Olav Cox
verschenen 1e druk april 2004, 6e druk juli 2016
prijs 24,50 inclusief BTW en verzendkosten
uitgeverij Hollandia
serie Hollandia / Dominicus reisverhalen
ISBN 90-6410-405-0
   
   
   
   
 
boekfragmenten
Gomera
Kaap Verden
Galápagos-archipel
Pacific
Storm
Solo
Epiloog
 
video
'Vier jaar na thuiskomst' door Michael Pilarczyk
 
'In één ruk heb ik het boek uit gelezen. Wat een eerlijk en mooi beschreven avontuur!'
   

Eind april 2004 is ons boek Ritme van de oceaan verschenen. U kunt bij ons een gesigneerd exemplaar bestellen door een mailtje te sturen. Wanneer u er prijs op stelt, schrijven we er graag iets extra's in!
Het boek is tevens verkrijgbaar in de betere boekhandel of watersportzaak.

Achterplattekst boek
Met een baby vertrekken voor een zeilreis rond de wereld, of de carrièreladder beklimmen?
Olav Cox en Erna Vader kiezen voor de zeilreis en samen met dochter Vera van vijf maanden verruilen ze het huis op de wal voor hun kleine zeiljacht Ritme. Ze varen de zon achterna, op zoek naar een globaler beeld van de wereld dan het westerse.
Dochter Vera groeit tijdens de reis op tot peuter, een kind van de elementen. Olav en Erna maken zich met vallen en opstaan de cruising lifestyle eigen, een intense manier van leven waarin flexibiliteit en zelfredzaamheid een grote rol spelen - op de oceaan is nu eenmaal geen vangnet!
Ruim drie jaar na vertrek keren ze terug met een boeiend, eerlijk verhaal over een droomreis met scherpe kantjes. Over walvissen, stormen, vrijheid en tropische eilanden, maar ook over het maken van keuzes en de bijbehorende consequenties. En over de onverwachte wending in het laatste stuk van de reis, waarin Vera's broertje het ritme van de oceaan ervaart nog voor hij is geboren.

Windstilte op weg naar de Kaap Verden
Door het Panamakanaal
Pacific
Aankomst in Zierikzee
 
 
naar boven


Vaarwijzer Het Deltagebied


recensies

Vaarwijzer Het Deltagebied.
titel Vaarwijzer Het Deltagebied
auteurs Olav Cox en Erna Vader
verschenen 1e druk april 2005, 5e druk januari 2022
prijs 44,50 inclusief BTW en verzendkosten
uitgeverij Hollandia
serie Hollandia Vaarwijzers
ISBN 9 789064 106460
   
   
   
'Na jaren zeilen in het Deltagebied had ik niet gedacht dat er nog zoveel te ontdekken zou zijn!'
 
boekfragmenten
Varen in het Deltagebied
Routes per vaargebied
Vanuit de kuip
Havens en ankerplaatsen
   

In april 2005 is ons boek Vaarwijzer Het Deltagebied verschenen. U kunt bij ons een gesigneerd exemplaar bestellen door een mailtje te sturen. Wanneer u er prijs op stelt, schrijven we er graag iets extra's in!
Het boek is tevens verkrijgbaar in de betere boekhandel of watersportzaak.

Achterplattekst boek
Tussen Dordrecht en Zeeuws-Vlaanderen ligt een vaargebied van ongekende variatie. Voor veel watersporters is de Delta het eerste gebied waar ze geconfronteerd worden met echt stromend water. Voor wie voorzichtig wil beginnen zijn er de afgesloten zeearmen, zoals de Grevelingen en het Veerse Meer, maar voor iedereen die de eerste stappen van het zeilen op groot water goed doorstaan heeft vormen natuurlijk de Oosterschelde en de Westerschelde, met hun getijden en grote oppervlakten aan open water, het echte werk. En voor wie nog verder wil, ligt voor de Zeeuwse kust een uitdagend deel van de Noordzee te wachten. Olav Cox en Erna Vader zeilden met hun dochter in de Ritme van de oceaan rond de wereld en keren bij het samenstellen van deze vaarwijzer terug in hun thuiswateren. In het eerste gedeelte komen veel praktische kanten aan de orde: de boot, de bemanning, het weer en de getijden. Bovendien wordt uitgebreid aandacht besteed aan tochtplanning: welke gegevens staan je ter beschikking, waar moet je rekening mee houden en hoe meet je een tocht uit op basis van onder meer tijdsduur, weerberichten, stroming, brughoogten en ondiepten? In het tweede deel zijn gedetailleerde vaaraanwijzingen opgenomen. Het Deltagebied is daartoe opgedeeld in zes vaargebieden: Zuid-Hollandse stromen, Grevelingen, Oosterschelde, Veerse Meer, Westerschelde en Noordzee. Van elk vaargebied beschrijven de auteurs bijzonderheden met betrekking tot wind, betonning, beroepsvaart, natuur, reglementen en water. Aan de hand van voorbeeldroutes is het mogelijk zelf tochten voor te bereiden. De havenbeschrijvingen geven bijzonderheden over vrijwel alle havens in het Deltagebied; daarnaast komen de openbare aanlegplaatsen aan bod. In het Deltagebied zijn voorts prachtige ankerplaatsen te vinden en ook die mogen in deze Vaarwijzer niet ontbreken. Aan de sluizen en bruggen ten slotte is een apart hoofdstuk gewijd.

Oosterscheldewerken vanaf Burghsluis.
Tocht van Zierikzee naar Bruinisse.
Roggeplaat, Oosterschelde.
Veerse Meer.
 
 
naar boven


Klussen aan je boot

 
Dit is klussen aan je boot.
titel Klussen aan je boot
auteur Pat Manley
bewerking Olav Cox
verschenen 1e druk maart 2007, 3e druk januari 2018
prijs 33,50 inclusief BTW en verzendkosten
uitgeverij Hollandia
serie Dit is...
ISBN 9 789064 106545
   
   
   

'Bespaart het onnodig inhuren van klusjesmannen.
De praktijk van het werken aan je boot, helder uitgelegd.
Vertaald en bewerkt door wereldzeiler, vaarwijzerauteur en jachtbouwadviseur Olav Cox.'

   

In maart 2007 is de eerste druk van het boek Klussen aan je boot verschenen. U kunt bij ons een gesigneerd exemplaar bestellen door een mailtje te sturen. Wanneer u er prijs op stelt, schrijven we er graag iets extra's in!
Het boek is tevens verkrijgbaar in de betere boekhandel of watersportzaak.

Achterplattekst boek
Een boot bestaat uit allerlei verschillende systemen: de motor, de elektriciteit, de stuurinrichting, de tuigage en nog veel meer. In dit boek neemt Pat Manley (bekend van 'Practical Boat Owner') de klussende lezer mee langs 67 veel voorkomende bootklussen. Voor elk van deze klussen geeft de auteur de moeilijkheidsgraad aan tussen 1 en 5. De auteur heeft alle klussen ook daadwerkelijk zelf uitgevoerd en legt stap voor stap uit hoe een en ander aangepakt moet worden.
Bij elk onderwerp is aangegeven wat het probleem eigenlijk inhoudt, wanneer en hoe het benaderd dient te worden, welk gereedschap er nodig is en over welke vaardigheden de klusser moet beschikken.
Het boek is door Olav Cox vertaald, aangevuld en volledig aangepast aan de Nederlandse situatie.

   
 
naar boven