Presentaties

'Olav is een spreker zoals ik nog nooit heb meegemaakt. Een begenadigd verteller met inspirerende verhalen.'


Presentatie Ritme van de oceaan.
Presentatie Pionieren op het Kanaal.
Presentatie Varen in het Deltagebied.
Presentatie op maat.

Ritme van de oceaan

Pionieren op het Kanaal

Varen in het Deltagebied

Presentaties voor bedrijven
Opdrachtgevers
     

 

 


 


Presentatie Ritme van de oceaan

In de presentatie Ritme van de oceaan vertelt Olav, ondersteund door lichtbeelden, over de zeilreis rond de wereld die hij samen met Erna en een baby van vijf maanden begon met de Ritme, een stalen 33 voeter. Een gevarieerd, realistisch verhaal over een droomreis met scherpe kantjes. Over walvissen, stormen, prachtige oceaantochten, piraten, vrijheid, tropische eilanden, maar ook over het moeten maken van keuzes en plotselinge wijzigingen van de plannen. De laatste oceaanoversteek vaart Olav solo en uiteindelijk komt het jonge gezin ruim drie jaar en 40.000 mijl na vertrek terug in Nederland, een maand voor de geboorte van Vera's broertje.

De presentatie is uitermate geschikt als avondvullend programma voor uw watersportvereniging of club en wordt zowel door watersporters als niet watersporters zeer gewaardeerd. De kortere versie van de presentatie kan prima worden ingezet bij een algemene ledenvergadering of andersoortige bijeenkomst waarin de tijd voor een presentatie beperkt is tot ongeveer een uur.

Duur van de presentatie
De presentatie bestaat uit twee delen van 50 minuten, onderbroken door een pauze. Een presentatie van een uur is ook mogelijk. De ingekorte presentatie is zodanig opgebouwd dat deze voor wat betreft de onderwerpen die aan bod komen niet onderdoet voor de langere versie.

Kosten
De presentatie Ritme van de oceaan kost 350,- plus 0,57 per kilometer reiskostenvergoeding, rijdend vanuit Drunen. Dit geldt voor zowel de uitgebreide als de korte versie van de presentatie. Genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Materiaal
De presentatie Ritme van de oceaan wordt gegeven met behulp van Powerpoint. Alle hiervoor benodigde materialen zijn aanwezig en worden door Olav meegenomen. Van beamer tot stekkerdoos, van laptop tot scherm. Wanneer er al een scherm en beamer aanwezig zijn is dat natuurlijk geen probleem.
Geluidversterking is alleen nodig in grote zalen.

 
 
 
Cocos Keeling.
Fernando de Noronha.
Op weg naar Nieuw-Caledonië.
 

'Alles zat er in. Spanning, kwetsbaarheid, verdriet, humor, zeilen, maar wat mij vooral aansprak was het dagelijkse leven aan boord.'

 

Bora Bora.

'Enthousiast, geestig, filosofisch en inspirerend zijn een paar termen die kenmerkend zijn voor Olav's verhaal'

 
naar boven


Presentatie Pionieren op het Kanaal

Pionieren op het Kanaal is een avontuurlijke presentatie over het realiseren van een jongensdroom. De droom om met behulp van een kompas en een zeekaart Engeland te zien opdoemen, naar de Kanaaleilanden te zeilen en de Atlantische deining te voelen. Aan boord van de Regatta, een oud hechthouten zeilbootje van krap zeven meter ervaart Olav als ondernemende twintiger hoe het is om zeegrenzen te ontdekken en te verleggen, op basis van een forse dosis jeugdige onbezonnenheid en een portie gezond verstand. Het is een presentatie over beginnersfouten, navigatie, stranding, voorbereiding, spanningen tussen bemanning, prachtige eilanden, leerervaringen en telkens weer die drang naar meer.

Een boeiend verhaal voor uw watersportvereniging, met humor verteld, vol informatie over het zeilen naar en op het Engels Kanaal waaraan zowel beginnend als ervaren zeilers veel kunnen hebben.

Duur van de presentatie
De presentatie bestaat uit twee delen van 45 minuten, onderbroken door een pauze. Een presentatie van een uur is ook mogelijk. Deze ingekorte presentatie is zodanig opgebouwd dat deze voor wat betreft de onderwerpen die aan bod komen niet onderdoet voor de uitgebreide presentatie.

Kosten
De presentatie Pionieren op het Kanaal kost 350,- plus 0,57 per kilometer reiskostenvergoeding, rijdend vanuit Drunen. Dit geldt voor zowel de uitgebreide als de korte versie van de presentatie. Genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Materiaal
De presentatie Pionieren op het Kanaal wordt gegeven met behulp van Powerpoint. Alle hiervoor benodigde materialen zijn aanwezig en worden door Olav meegenomen. Van beamer tot stekkerdoos, van laptop tot scherm. Wanneer er al een scherm en beamer aanwezig zijn is dat natuurlijk geen probleem.
Geluidversterking is alleen nodig in grote zalen.

 
 
Olav na drie weken solozeilen.
 

'De flexibele manier waarop jullie omgaan met onverwachte situaties vond ik erg boeiend; het plaatst de beslissingen waar ik zelf voor sta in een ander perspectief.'

 
Route
Boot en bemanning zijn één

 

naar boven


Presentatie Varen in het Deltagebied

De presentatie gaat over varen in een van de mooiste en meest gevarieerde watersportgebieden van Europa: het Deltagebied. Het water is er zoet en zout, stilstaand en stromend, beschut en onbeschut, zodat elke watersporter er in een prachtige omgeving zijn of haar grenzen kan opzoeken en verleggen, of gewoon kan genieten van al het moois dat er te vinden is. Tijdens de presentatie wordt ingegaan op praktische zaken als boot, bemanning, weer en getijden. Veel aandacht is er voor tochtplanning op basis van onder meer weerberichten, stroming, brughoogten en ondiepten. Ook komt de diversiteit van de vaargebieden ruimschoots aan bod: van het scharrelen op een afgesloten zeearm als de Grevelingen tot het kennismaken met getemd getij op de Oosterschelde, van het omgaan met de grote zeeschepen op de Westerschelde tot de uitdaging van de Noordzee voor de Zeeuwse kust, en verder... Deze levendige presentatie bevat veel informatie voor (toekomstige) Deltavaarders, is doorspekt met anekdotes en eigen ervaringen en uiteraard worden ook tips over de prachtige stadjes en idyllische ankerplaatsen niet vergeten.

Duur van de presentatie
De presentatie bestaat uit twee delen van 50 minuten, onderbroken door een pauze.

Kosten
De presentatie Varen in het Deltagebied kost 350,- plus 0,57 per kilometer reiskostenvergoeding, rijdend vanuit Drunen. Dit geldt voor zowel de uitgebreide als de korte versie van de presentatie. Genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Materiaal
De presentatie Varen in het Deltagebied wordt gegeven met behulp van Powerpoint. Alle hiervoor benodigde materialen zijn aanwezig en worden door Olav meegenomen. Van beamer tot stekkerdoos, van laptop tot scherm. Wanneer er al een scherm en beamer aanwezig zijn is dat natuurlijk geen probleem. Geluidversterking is alleen nodig in grote zalen.

 
 
Classic Yacht Regatta voor Hellevoetsluis
Ankerplaats Neeltje Jans Betonhaven

Michiel de Ruyterhaven, Vlissingen

Drukte in de Grevelingensluis
   
 
naar boven


Presentaties voor bedrijven

Ondernemend zijn, tegenwind hebben, vastlopen, keuzes maken en problemen oplossen. Afscheid nemen, vooruit kijken, denken in kansen in plaats van bedreigingen. Proactief handelen, lef tonen, innovatief zijn, als team de schouders eronder zetten. Omgaan met het onbekende, koers zetten, je aanpassen aan de omstandigheden en keuzes heroverwegen. En wat wanneer het doel bereikt is of onbereikbaar blijkt?

Zomaar een aantal thema's die in de verschillende presentaties over zeilen met een klein jacht over groot water naar voren komen. Thema's die ook spelen binnen bedrijven, bij reorganisaties of bij teams die weer op één lijn moeten komen zodat er weer met visie en vol ambitie kan worden gewerkt aan de doelstellingen. Kortom, thema's die zowel aan boord als binnen elk bedrijf spelen en het verschil maken tussen succes en falen.

Deze overeenkomst in thema’s tussen het bedrijfsleven en zeezeilen is inmiddels bij bedrijfspresentaties zeer bruikbaar gebleken. Ontspannen presentaties waarbij het verhaal de aanwezigen een ander perspectief biedt op wat er gaande is en op basis waarvan de eventuele dagvoorzitter verder kan bouwen. De bedrijfspresentatie over een zeilreis als metafoor, met enthousiasme en humor gebracht.

Voorafgaand aan de presentatie vindt een gesprek plaats waarin opzet, thema en doel worden vastgesteld, gebaseerd op de presentaties Ritme van de oceaan en Pionieren op het Kanaal. Wanneer de opdracht wordt verleend zetten we op basis van het voorgesprek een nautisch getinte presentatie in elkaar die aansluit bij de wensen en voor de aanwezigen een inspirerende eye-opener zal zijn.

Duur van de presentatie
De duur van de presentatie is in overleg vast te stellen. Van twintig minuten inspiratie tot een interactief verhaal tijdens een vijfgangendiner, alles is mogelijk.

Kosten
Een voorgesprek, telefonisch of bij u ter plaatse, leidt tot de opzet van een bedrijfpresentatie met een daaraan gekoppelde offerteprijs. Voor een bedrijfspresentatie geldt een honorarium van € 950,00 tot € 2.750,00 exclusief BTW.

 
 
Noorse stormvogel op de Atlantische Oceaan
 

'De economische crisis vertoont veel overeenkomsten met een storm die opsteekt en alles wat vertrouwd leek op zijn kop zet. Hoe hebben jullie dat op het water opgelost?'

 

Storm naar Nieuw-Zeeland.

Eerste Atlantische oversteek
 
 
naar boven


Opdrachtgevers

Inmiddels heeft Olav Cox zo'n tweehonderd presentaties verzorgd. Tot de opdrachtgevers behoren onder andere:

 

 

 

 
     
ABN AMRO Bank Amsterdam Nederlandse Vereniging van Toerzeilers 2x  
ABN AMRO Bank Tilburg Haarlemsche Jachtclub 3x  
ABN AMRO Bank regio Zuid Woudschoten weekend NVvT 2x  
Atos Consulting, partners ZV Neptunus Delfzijl 2x  
Atos Consulting, consultants Zaanlandse Zeil Vereniging Zaandam 2x  
QNH business integration consultants PZV zeezeilvereniging  
RIVM Winnerclub Nederland 2x 'Wat een enthousiasme! Ik heb twee lezingen bijgewoond en zie nu al uit naar de volgende!'
van Amstberg Capital Management Compromis & C-Yacht club 2x
Infocus B.V. Culemborg Contessa 32 club Nederland & Belgie
ConQuaestor B.V. Utrecht Dehler Club NL
FHI, branche Laboratorium Technologie, Leusden Vereniging van Breehornzeilers
Unive Leksprong IFC Nederland 2x
Unive Rivierenland Kring van Vegazeilers
Unive Staphorst Albin Ballad Club Nederland
Centric Software Engineering Pion club Nederland
Centric Public Sector Solutions Nederlandse Hanse Club
Duinwaterbedrijf Z.H. Moody Club
Haagse Hogeschool Den Haag 2x Noordkapersvereniging
De Weert B.V. Deventer Kring van Catalinazeilers
Stam Yachting B.V. Amsterdam 4x Zeezeilvereniging Genosea
Politie midden/west Brabant Zeezeilers van Marken Harlingen 2x
Gemeente Zwolle MT kader Zeezeilschool Marina Seaport Ijmuiden
Gemeente Amersfoort afd PSA Zeezeilschool Scheveningen
C.A. Hogeschool Dronten Oud Zeeverkenners Wateringen
Financieel Café Flevoland KMJC Den Helder
ROC Aventus ARZV Alkmaar 3x  
Marine Club Rotterdam CZT Twellinga  
Probus Nederland WSV de Zeevang Edam  
Herensocieteit Katwijk aan Zee WSV Zwartsluis  
Herensocieteit Breda WSV H2O Herkingen  
Lions Loon op Zand WSV Numansdorp  
Lions Leende eo WSV Eemland 3x
'Op aanraden van een collega wil ik je vragen of je ook bij ons een presentatie kunt verzorgen. Ze praten er nog steeds over.'
Cult. & lett. societeit Waalwijk WSV Heeg
Junior Kamer Groot Schokland WSV Dokkum
Junior Kamer Cardiologen i.o. WSV Willemstad
Nrd. Brabantse Longartsen Vereniging WSV Aqua Delta Bruinisse
Apotheek Denekamp WSV Noordschans 2x
Restaurant 't Kalkoentje Hindeloopen OSO watersportclub
Bibliotheek de Rompert Den Bosch WSV Noord Beveland Colijnsplaat
Bibliotheek Deventer WV Flevo Harderwijk
Bibliotheek Voorst WSV Hoorn
Bibliotheek Drunen JHV de Nadorst Hasselt
Bibliotheek de Kempen 2x WSV Drimmelen
Trefpunt Cultuur Heemstede WSV de Maaskant Oss
NVVH Roosendaal WSV De Schelde Vlissingen  
NUT Dronrijp WSV Flevomare Muiderzand 2x  
NUT Algemeen Waalre WSV Lelystad-Haven  
NUT Gieten WSV Den Oever  
NL Bond Plattelandsvrouwen 2x WSV Flacquee Middelharnis 2x  
Buurtvereniging Woudrichem WSV AvoH, Huizen 2x  
VvN Dronrijp WSV Gooierhaven, Huizen  
Vereniging 'de Schuymers' Leeuwarden WSV Nulde  
Stichting Vitalis Helmond WSV Frisia Grou  
Jachtwerf van Workum Arnhem 2x WSV Den Osse  
Jachthaven de Eendracht Heeg WV Helius Hellevoetsluis  
vd Velde Watersport Herkingen 2x WV Flevo Harderwijk  
Gicom Jachtcentrum Ketelhaven WSV Thales Hengelo (Ov)  
Nationale Watersportbank Leeuwarden WV de Merwede Gorinchem  
ZZV West Knollendam ZV voor Dordrecht e.o. 2x  
NVvT regio Zuid VVZ Huizen 2x  
ZC'37 Kampen SWV 'Het Wakend Oog' Terschelling  
WSV Texel R&ZV de Twee Provinciën Haren  
WSV Marina Makkum KWV Loosdrecht  
WSV de Ark, Doetinchem WSV de Batavier 2x  
   
 
naar boven