Links

Kinderen aan boord
Uitgeverij Hollandia
Maandblad Zeilen
Zeilersforum


 

Kinderen aan boord

Een site voor varende ouders door varende ouders. Vragen komen aan bod, als: Wat zijn de leukste havens om naar toe te gaan met de kinderen? Wat zijn de beste reddingsvesten? Hoe ga je om met een baby aan boord? Waar zitten/slapen/spelen de kinderen? En niet te vergeten: hoe hou je het veilig? Een aanrader voor iedereen die met kinderen op het water zit.

www.kinderenaanboord.nl

 
   
  naar boven

 

Uitgeverij Hollandia

Naast de Hollandia-Dominicus reisverhalen - waarbinnen ons boek Ritme van de oceaan zijn plaats heeft - is Uitgeverij Hollandia gespecialiseerd in boeken over zeilen en zeilinstructie, navigatie en meteorologie, bouw, uitrusting en onderhoud, vaarwijzers, wedstrijdzeilen, motorbootvaren, zeehistorie en ronde- en platbodemjachten.
Inmiddels hebben we meegewerkt aan de volgende titels:

- Ritme van de oceaan (auteur)
- Vaarwijzer het Deltagebied (auteur)
- Dit is klussen aan je boot (vertaling en bewerking)
- 101 Tips voor watersporters (vertaling en bewerking)
- Bootmanoeuvres op de motor (vertaling en bewerking)
- Leef je droom (mede auteur)
- Elektriciteit aan boord (vertaling en bewerking)
- Groene stroom aan boord (vertaling en bewerking)
- Storm (vertaling en bewerking)
- Gids voor bemanning (vertaling en bewerking)
- Buitenboordmotoren (vertaling en bewerking)

www.hollandia.nl

   
  naar boven

 

Maandblad Zeilen

In dit maandblad vindt u alles op het gebied van zeilen. Sinds 2001 zijn er met grote regelmaat artikelen van onze hand gepubliceerd die gaan over over onze omzwervingen met de Ritme, technische aspecten aan boord, tips en trucs, varen met kinderen en vaargebieden. In 2012 is er een uitgebreide klus- en onderhoudsbijlage verschenen waarvan de inhoud voor een aanzienlijk deel door ons is verzorgd. Op de zeilen website komt u de vertrekkers tegen. Een aantal van deze vertrekkers hebben we in het voorbereidingsstadium leren kennen tijdens adviesgesprekken, het keuren van hun boot en het uitrusten ervan.

www.zeilen.nl

Cover Zeilen juli 2003, Vera op wereldreis.
   
  naar boven

 

Zeilersforum

Een forum voor zeilers door zeilers, waarop vrijwel alle denkbare onderwerpen aan bod komen. Van boottypes tot wedstrijdvaren, van keuringen tot onderhoud. Registreren is gratis en elke zeilersvraag wordt beantwoord!

www.zeilersforum.nl

 
   
  naar boven