Windvaanzeilen

‘Het ding zat bij de boot, maar ik had geen idee hoe het werkte. En nu vaar ik met losse handen naar Engeland!

 

Langeafstandszeilen en een windvaanstuurinrichting zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe werkt zo’n ding, welke systeem kies je en hoe zeil je ermee?

Tijdens een dag windvaanzeilen neemt R.Y.A. Yachtmaster Olav Cox alle ins en outs van het varen met dit extra bemanningslid met u door, in theorie en praktijk.
Allereerst komen de verschillende principes (pendulum, hulproer, direct of indirect vaanblad) en vooral de werking van de diverse systemen uitvoerig aan de orde.
Zodra de werking helder is gaan we het water op om in de praktijk te experimenteren met afstelling, het uittrimmen van de boot en het manoeuvreren met de windvaan. Wanneer het goed is hebben we na een tijdje de handen vrij en kunnen we ingaan op het elektrisch aansturen van de windvaanstuurinrichting en het in kaart brengen van slijtagegevoelige onderdelen.

Voor een dag windvaanzeilen dient u zelf te zorgen voor een (eigen) jacht met een windvaanstuurinrichting.

Kosten
Een dag windvaanzeilen met één of twee personen kost in totaal € 415,- plus € 0,57 per kilometer reiskostenvergoeding, rijdend vanuit Drunen. Genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Elektrische stuurautomaat stuurt de windvaan aan.

Elektrische stuurautomaat stuurt de windvaan aan.


Windvaanstuurinrichting.
Windvaanstuurinrichting.
   
 
naar boven